Arranca la campanya #21Raons en suport a les encausades per les protestes de l’1 d’octubre de 2018 a Girona

Crida a la solidaritat i recull d’adhesions a 21raons.cat

Aquest dilluns 25 de febrer, diverses organitzacions del moviment independentista de les comarques gironines hem donat inici a la campanya #21Raons, de suport a les 21 persones encausades per les protestes realitzades a Girona l’1 d’octubre de 2018 en motiu del primer aniversari del Referèndum.

La iniciativa ha estat llançada a través de les xarxes socials d’aquestes organitzacions i crida a la solidaritat de tot el moviment independentista. Per això s’ha iniciat un recull d’adhesions tant individuals com de col·lectius i entitats a través de la pàgina web 21raons.cat

La campanya vol servir per acompanyar i solidaritzar-se amb les 21 persones pel Jutjat 4 de Girona, però vol anar més enllà i posar l’accent en les reivindicacions que es defensaven el dia dels fets: la validesa del Referèndum de l’1 d’Octubre del 2017 i la implementació de la República. La defensa del dret a protesta i l’exigència a Adif de retirar la denúncia són altres de els reivindicacions.

21 raons per 21 persones encausades

Finalment, a les 16 persones detingudes pel Cos Nacional de Policia s’hi sumen 3 persones que la Policia Nacional no va poder detenir i 2 altres companyes identificades, en aquest cas, pels Mossos d’Esquadra en una actuació d’ofici. És a dir, 16 detencions i 21 imputacions. El manifest denúncia l’absoluta irregularitat de les detencions de la policia espanyola, però també assenyala la col·laboració de la catalana.