Marxa de torxes 2021

Aquesta nit de revetlla de la Diada nacional de Catalunya, organitzat per Òmnium gironès, hem participat en aquesta Marxa atípica per allò del COVID, sense marxa ni torxes a peu de la catedral de Girona. Res no ens fa canviar les reivindicacions ni la fermesa del nostre sentir i procedir combatiu. En aquest acte hem participat juntament amb 2 persones represaliades, amb els grups de suport respectius.

Com a col·lectiu de 21 raons ens ha representat Òscar, en nom de les 4 persones pendents de judici. Seguidament a parlat en Robert, involucrat en la resposta a les sentències del Procès. Finalment, Carla, amb 2 causes pendent de judici ha tancat la tanda dels parlaments.

El parlament llegit a l’auditori a estat el següent:

El reconeixement que volem

Les institucions que representen la ciutadania de Catalunya, com és el Parlament, han d’estar al costat del poble català. És per això que ens sembla evident i de mínims que es faci suport als represaliats davant la sagnia repressiva que estem patint com a país, tant en la lluita per l’autodeterminació del nostre poble com en totes les lluites socials que persegueixen un país més just i un món millor.

No obstant, el reconeixement no pot ser només un gest simbòlic, com una entrega de medalles, que pot acabar resultant buida de contingut i una simple operació estètica. El reconeixement que exigim a aquells que representen el poble català va molt més enllà i passa per dur a terme accions polítiques reals.

Davant d’això, exigim:

  • Nous mecanismes de control del cos de Mossos d’Esquadra i que es plantegi un canvi radical en les polítiques dutes a terme pel Departament.
  • Prou connivència amb els grups feixistes dins dels cossos policials.
  • Els mecanismes de control del cos de Mossos d’Esquadra, dels atestats policials i de les investigacions i acusacions de la Fiscalia espanyola han d’acompanyar i garantir els exercicis de drets fonamentals, com és el dret de protesta.
  • La Generalitat de Catalunya ha de deixar de ser còmplice per acció o omissió de la repressió de l’Estat Espanyol que criminalitza les lluites per un món millor.
  • La retirada de totes les acusacions particulars de la Generalitat contra manifestants i militants independentistes i dissidents polítics.

El procés independentista acumula més de 3.500 persones perseguides i represaliades. Davant d’aquest fet, cal que seguim defensant els drets socials i polítics, l’amnistia i la fi de la repressió i el legítim dret a l’autodeterminació i la independència dels Països Catalans.

Donem suport a tots els represaliats pels drets socials i nacionals, siguin quines siguin les seves formes de lluita, i sigui quina sigui la seva postura respecte a aquest reconeixement institucional. Ens hem de mantenir units, seguir teixint per avançar contra la repressió i enfortint els nostres espais polítics i socials. Per això fem una crida a aprofundir en allò que ens uneix i avançar per fer que la repressió els surti molt cara. Cal bastir una coordinació antirepressiva que superi la reacció merament judicial a la qual ens volen sotmetre i passi a l’ofensiva i a la proposta política.